Personvernerklæring kurs

10 år etter ASK-paragrafen. Hvor er vi nå, og hvor skal vi?

I år er det 10 år siden retten til ASK ble presisert med egne paragrafer i opplæringsloven og i friskoleloven. I den forbindelse inviterer Statped til en digital fagdag. 

I løpet av fagdagen vil vi gjennom ulike innlegg få belyst hva ASK-paragrafen har medvirket til og få høre om ambisjoner og ønsker for framtiden.  

Dato: Onsdag 7. september kl. 09.00 - 15.00
Påmeldingsfrist: 07.09.2022
Målgruppe: Fagdagen passer for alle som er opptatt av språk, læring og aktiv deltakelse for personer som bruker alternativ og supplerende kommunikasjon - ASK.  
Sted: Webinar, På din PC, nettbrett eller mobil
Pris: Gratis

Tilbake i august 2012 ble retten til ASK presisert med egne paragrafer i opplæringsloven og i friskoleloven. Statped vil på denne digitale fagdagen løfte fram betydningen ASK-paragrafen har hatt, samt løfte blikket og tenke «Hvor skal vi?»   

Fagdagen åpnes ved Marit Elin Eide, divisjonsdirektør for Barnehage i Statped og innledes så med Stephen von Tetzchner som setter ASK-paragrafen inn i en historisk sammenheng. 

Videre gjennom dagen vil vi høre innlegg fra en forelder, en rektor, en pp-rådgiver, en representant fra interesseorganisasjonen Isaac, Helsedirektoratet og fra ulike forskermiljø. Rådgivere fra Statped bidrar også med innlegg og elevperspektivet vil bli synliggjort gjennom film.  

Mer om fagdagen, og oppkoblng til sendingen finner du her:
Program for fagdagen

 

Kontaktinformasjon

Ta kontakt med oss om det er noe du lurer på.  

Anne Moen: anne.moen@statped.no 

Bjørg Sissel Hoëm: bjorg.sissel.hoem@statped.no  

Anne-Merete Kleppenes: anne-merete.kleppenes@statped.no  

Aktuelle lenker
Les om arbeid som er gjort på fagområdet ASK, rapporter utarbeidet av Statped:  http://www.statped.no/ask/rapporter/
Lær mer om ASK på Statped sine sider: http://www.statped.no/ask/